Bemutatkozik a Balassi Bálint Gimnázium

Mikor azt mondjuk iskolakezdés, beiratkozás, rendszerint az aprókákra, az általános iskolát befejezettekre, netán a világmegváltó terveket dédelgető, a felsőoktatásba igyekvő kamaszokra gondolunk. Mikor az iskolai életről, úgy általában a tanulásról, netán az érettségi vizsgáról szólnak a híradások, nos akkor is alapvetően csak a nappali rendszerű képzési formákra gondolunk. Az idősebbek, a munka mellett is tanulni vágyók, a középiskolai tanulmányaikat hosszú-hosszú idő után újrakezdők, a pusztán „csak” az érettségi megszerzésének gondolatával kacérkodók, a felnőttoktatásban tanulók ritkán jutnak ilyenkor eszünkbe. Pedig manapság a harmincasok, negyvenesek, ötvenesek közül is sokaknak jól jönne egy érettségi: munkához, szakma tanulásához, előre lépéshez, az önbecsüléshez, a „csakazértis”-hez. Sokan, akik annak idején megszenvedték, mára meg már ki is nőtték a nappali rendszerű oktatást, bár motoszkál bennük a gondolat, úgy hiszik, kirekesztődtek, végérvényesen bezárultak előttük a gimnáziumok kapui. De ez közel sincs így!

A Balassi Bálint Gimnázium hat megyében, 31 tagintézményben nyújt tanulási lehetőséget a már nem tankötelezett korú felnőttek számára. Az érettségi bizonyítvány megszerzésében nagy felnőttoktatási tapasztalattal rendelkező, jól felkészült, lelkiismeretes pedagógusok segítik tanulóinkat, sokan közülük mester pedagógusok, érettségi elnökök, szaktanácsadók.

Iskolánk a jó érettségi mutatók mellett számos sikeres nyelvvizsga eredménnyel és felsőoktatásba bekerült, ott eredményesen teljesítő tanulóval is büszkélkedhet. 

Koncz Ágnes

igazgató

Székhely: 3350 Kál, Rózsa utca 8.
Központi iroda címe:
2011 Budakalász, János utca 12/a.
Telefon, fax: +36 26 540 004
E-mail: balassi.tanugy@sziltop.hu
OM: 200 052

https://www.balassiestigimi.hu/